jag älskar skolan

Ja. Det är fullkomligt sant och ni alla beundransvärda läsare ska nu få höra två konverationer mellan mig och min vän Valentina som har skett idag. Njut, och förstå att jag gillar plugg.

Imorse i skolan. Valentina och jag ses i ljushallen där hon börjar berätta om hennes plugg föregående natt.
V: Asså, jag fick panik inatt för jag kom inte ihåg när andra världskriget va!! Å det stod inte i boken.
Jag: nähää. men det börja väl 1941?
V: eh, nej 1939! Jag hittade det på internet. Och har du sett alla namn vi ska kunna till provet?? Det är jättemånga!
Jag: nää.. vart står de?
V: Men det står ju på kriteripappret vi fått.. å där står allt annat också..
Jag: ---

Lite senare pratar vi om no provet på fredag..
V: asså jag har gjort värsta planeringen, jag började plugga förra veckan å så läste jag 2 sidor per dag.
Jag: jahaa.. nämen jag kan inte plugga idag allafall för min bok är i skolan. Men får väl börja imorgon då.


När vi snackar om betygen så säger Valentina att hon vill få MVG i Historia och Biologi denna termin. Självklart svarar jag: jo men det ska jag också få.
Min väg till toppen är spiiiikrak och denna sista termin ska jag lyckas! weehoo. Nu måste jag plugga spanskglosorna, pushej.

åh nej!

Nyss hörde jag detta utifrån köket.
Mamma: Men dom måste ju förstå att jag lackar ur asså!!
Pappa: mhh! (han la tyvärr inte in ett litet: vad keff!)

va hållerom på med egentligen? jovaarsjovars. Om ett tag kommer V och då bär det av till öppet hus, om jag hittar förstås..
pushej.

suck

Igår fick pappa reda på vad ordet "keff" betyder. Och det ledde till omedelbar katastrof. Nu upprepar han ordet hela tiden och lägger in det i de mest konstiga sammanhangen.

Så fort mamma påpekar något (vadsomhelst) så blir papis svar: Nää! Vad keff!!




måstemåstemåste plugga. adios amigos, saludos!
,bella


helg som sagt

Igår va skööönaste dan på länge.
Bowling (som jag förövrigt vann *skryt,skryt*) och sedan vare FEMMAN (som sterner har koll på) som umgicks. Hemma hos agnes var vi och hade det jäfligt mysigt ska jag säga. Älskar de människorna tootalt ><

Imorse vaknade vi tidigt och jag begav mej hemåt för att plugga lite. Liiiiite alltså. För sedan åkte jag iväg med pappa ett tag och handlade. Och nu har jag planerat en kväll/natt full av läxor och prov. Men ickesanicke då jag istället börjat planera att va med valentina och mimmi. Såsåså. Jag är absolut grym på Ramans kapitel "Planera och Pririotera" men vafan. nångång ska man väl ha kul också. he he he


Förresten så börjar jag oroa mig grovt inför nationella proven i engelska när skrev detta till valentina på msn:

"whaata hell dtrodde du.." 
jaja, det lösersej väl det med. nu ska jag göra något heeelt annat.
hej då och brööl på mathias som försökte busringa till mig från björnriket.


okejdå, helena

Hej alla!
Idag åket "fyra fulla bussar" till björnriket, men jag behöver inte snacka ett skit om det eftersom jag inte är en av dom.

Så.. igår var jag på öppet hus i både kärrtorp och kungsholmen. Och det blir nog Kärran trots allt. får se. tre veckor kvar nu.
Och nu, bara för att göra helena glad :) så kommer min krönika:
(Och va liiite snälla mot mig, det är min första krönika ever, och njaa, den som vill kan ju säga vad den tycker)


En mycket aktuell fråga i dagens samhälle bland ungdomar är fenomenet "fjortis". Många vuxna försöker desperat lägga sig i och undrar vad en fjortis är och hur man blir en sådan som så många verkar vara runtom i skolorna. Enligt mig är en äkta fjortis någon som använder mycket smink, utmanande kläder och skrattar/skriker ordentligt och ofta. Alla de här sakerna är tecken på att man vill ha uppmärksamhet och det är precis det behovet fjortisarna har. Jag kan av egen erfarenhet säga att dem som blir fjortisar i tonåren inte alltid haft det så lätt tidigare i livet. Många har haft jobbiga familjeförhållanden och blivit mobbade och utstötta i låg- och mellanstadiet. Detta ger ett bekräftelsebehov och en stor vilja att senare i livet hävda sig.


Men det är inte bara tjejer som kan bli kallade för fjortisar, utan även många killar är på det här sättet. Det som är typiskt för fjortisar, killar som tjejer , är hur de alla verkar vilja vara likadana, både till utseende och till personlighet. De sticker inte ut från mängden på något sätt, utan alla är klädda i samma sorts minishorts och använder samma billiga mascara från H&M. Det här med pengar är också en sak som fjortisarna har fäst sig vid, uttryck som "pappas pengar" nämns ofta i sammanhangen. De vill alltså utstråla att de är lite överklass och man skulle kunna säga att fjortisarna egentligen vill ha livet som stureplansbrat, men att de inte riktigt når dit.


Det är alltså ungdomar som har en osäkerhet i sig, de vet inte vilka de är och har ingen stabilitet, detta gör att de söker sig till varandra och skapar någon sorts falsk mur där utseende och popularitet är viktiga saker. Det som är särskilt tragiskt med dessa fjortisar är att stilen bara kryper längre och längre ner i åldrarna. Förr kallades fjortonåringar för fjortisar, men nu är det betydligt yngre tjejer och killar som söker sig till dessa umgängeskretsar. Många har inte ens börjat i högstadiet.


Ett annat vanligt begrepp bland unga är "emo". Frågan är alltså vad emo betyder och hur man är om man är en emo. Jag skulle vilja säga att ingen riktigt vet var det kommer ifrån, om det är en musikstil eller något annat. De flesta ungdomar ser en emo som någon med svart hår, ljus hy och mycket svart kajal runt ögonen. Kläderna går nästan uteslutande i svart och det finns ofta nitar och piercingar med i bilden. Ett annat typiskt kännetecken för en emo är att personen i fråga skär sig i handlederna.


 "Emosarna" vill alltså utstråla depressivitet medan fjortisarna vill utstråla någon sort hysteriskt rolig livsglädje. Men om sanningen ska fram så är jag ganska säker på att fjortistjejerna skär sig mer i handlederna, har fler självmordstankar och är olyckligare än emotjejerna. Detta är förstås ett iakttagande som jag har gjort, men jag tror att det kan stämma bra överens med verkligheten. Dessa uppmärksamhetstörstande fjortiskillar och tjejer mår inte bra. Det är inte naturligt för en tonårstjej att sminka ansiktet så brunt att det ser ut som man varit på Mauritius i tre månader, att klä sig i djupa urringningar för att någon ska lägga märke till en och att behöva fnissa och skrika i skolkorridorerna efter uppmärksamhet och bekräftelse. Det är sorgligt. Det är synd om dessa människor.


Det är självklart inte så att man måste ha någon av de här stilarna, men tyvärr så finns det många som tycker att det är en lätt väg att klara sig igenom tonårslivet. Att umgås med människor som tillhör en speciell "grupp" i skolan till exempel gör det lättare. Men man ska inte tro att ens fjortis/emo-kompisar är något att lita på för hur många gånger har det inte varit bråk i dessa konstellationer av människor där falskhet är ett ledord? Någon har "snott" någon annans kille eller det fattas en cider och ett paket Marlboro på fredagskvällen. Vem går det att lita på? 


Jag tar ingens parti, eftersom jag tycker att det hela är otroligt korkat egentligen. Frågorna om dessa olika saker som nästan kan räknas som människosläkten vid det här laget kommer aldrig någon kunna besvara. Alla sitter med sina olika uppfattningar, men en sak är säker. Det skulle inte skada om ungdomarna slutade bry sig så mycket om än det ena, än det andra och istället fokuserade på att välkomna alla människor och ha ett bredare synsätt överhuvudtaget. Kategorisera mindre och uteslut inte människor med kommentarer som "men va fan han är ju en eeeeemo!" eller "aldrig att jag är med den där äckliga fjortisen".  Försök se varandra som människor istället, egna individer med egna personligheter. Då skulle det nog bli mycket roligare och trevligare under tonåren!  


morgontrött

hej,
nu alla hurtbullar som stigit upp klockan 06:00 - godmorgon!

trött, trött, trött.
Skönt med helg snart. Och skönt att skoldagen imorgon innehåller bowla en timme.
Icke-skönt att det är både spanska och so-redovisning idag. + innebandy. :'(

Nej nu ska här ryckas upp och nu måste jag börja plugga läxorna.
pus. /B

roligt

Hejj alla!
Igår skrev jag en krönika på ca en kvart som handlar om fjortisar och emos. Detta var alltså inte en särskilt seriös grej hade faktiskt inte ens fått det som uppgift i skolan. Men nyss läste pappa den och nämnde ord som "fantastisk" och "imponerad" ,ironiskt enligt mig, men han var uppriktig och tyckte den var bra.. amaziiingly.

jag: wooooow *stora ögon*
Med mycket inspiration från en viss Alex Shulman kanske det blir en krönikör karriär?
nja, nu ska vi väl inte skruva förväntningarna alltför högt, men pappa tyckte att jag skulle skicka in den till punkt.se.

njo,njo, tåls att tänka på. Nu ska jag göra mig iordning för att sova, godnatt alla snurriga.

bäst

bäst

ellenpellen, sötnooows bild (:
& ni som har missat programmet "singing bee".................stackars er. heja peter!

ett vitt träd

halelåja.
Helgen skulle ha ägnats till målmedvetet pluggande, träning och tidiga kvällar.

Istället hände detta:
fredag: Jag och Emilia kollade på tv och film, satt vid datorn och spelade på minijuegos. Mysigt :)
lördag: Steg upp med Emilia och försökte hitta till Nacka gymnasium, vilket inte va så svårt. Kom också på en sak, att jag har bott i nacka kommun cirka 12 år av mitt liv, men aldrig varit på ställen som "nacka station". Värt att fundera över? Iallafall. Väl inne på den stora skolan (stavan2) så var det myyycket folk, vilket ledde till halvt kaos/hysteri och ganska mycket svett. Men det var trevligt ändå, trots att jag blev trött och snurrig efter ett tag. På bussen hem var det proppat med människor (hur många bor det i nacka egentligen?). När vi kommit hem slappade vi lite och sedan bar det iväg till gymmet. trevligt värre. När Milen gått hem och jag satt mig framför datorn tänkte jag att nu ska jag gå och lägga mig tidigt och imorgon städa rummet/plugga. Istället pratade jag med ellen och hon kom över. Och sov över tillåme. Det var väldigt kul då vi underhöll oss med att skapa olika identiteter. (var, hur och varför vill jag helst inte gå in på). Istället för att somna senast klockan 21 som planerat somnade jag vid 3 nånting.
söndag: Jag och Ellen steg upp och åt lite frukost för att sedan fixa oss och sitta vid datorn. När Ellen dragit sig mot bussen så började jag städa rummet, det gick helt okej och slutade med att jag skrev en fet lista på vad jag ska/borde göra. I värsta tant-som-tror-att-lappar-är-det-enda-i-livet-stilen. Vid halv 3 kom emma och josefine med fika från seven eleven. Och jag gick ner och mötte dom för att köpa te, killen vid sleven måste tro att jag inte har något liv överhuvudtaget förutom att planera "dagens köp" där han jobbar. Men det är så oerhört bekvämt. Vi fikade och skulle ha pluggat, vilket inte gick så bra eftersom josse glömt sina skolböcker hemma. Men det va skoj och prata med dom, då det var ett tag sen. Nu har emmajosse precis gått och jag satte mig (ovanligtvis) vid datorn. Förresten, är ovanligtvis ett ord? Eller hittade jag bara på det nu?

Hahha, detta inlägg börjar låta som den mest seriösa svensklitterära fackuppsatsen och då är det verkligen dags att lägga ner.
Men! En sak msåte jag säga först, agnes ringde! Hon har kommit hem från thailandet och imorgon kan vi sällskapa till skolan. pusshej och glöm förbövelen inte andraavenyn. (:


>.<

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18 , rad 3 - vad står det där?
"Om den gamla cellen inte är frisk kan den inte producera en ny frisk cell."
2.Sträck ut din vänstra hand så långt du kan , vad rör du vid?
högtalare
3.Vad var det senaste du såg på tv?
filmen "sliding doors"
4.Utan att se efter , gissa vad klockan är!
19:10 (19:26.. aja, det va inte flera timmar fel)
5.Bortsett från datorn, vad hör du nu?
tvn från vardagsrummet
6.När var du senast utomhus , och vad gjorde du då?
typ kl. 17:00 å då gick jag hem från träningen
7.Vad gjorde du innan började svara på den här undersökningen?
kollade in någon annas blogg och tänkte "fan jag har inget liv, jag kan lika gärna göra den här grejjen"
8.Vad har du på dig?
tights, benvärmare, klänning och fliströja
9.Drömde du något i natt?
ja, alla drömmer 100 minuter per natt (besserwisser)
10.När skrattade du senast?
nyss.
11.Vad finns på väggarna i rummet du är i nu?
hyllor, bilder, spegel och tre tavlor
12.Har du sett något konstigt på sistonde?
jag ser konstiga saker hela tiden typ att min tandborste lagt sig i köket när den borde vara i badrummet
13.Vad tycker du om den här utmaningen igentligen?
det här är väl ingen utmaning? den är fett dryg.
14.Vilken var den senaste film du såg?
sliding doors
15.Om du blev miljonär vad skulle du köpa?
en liten trisslott kanske.
16.Berätta något om dig själv som ingen annan vet?
men om ingen annan vet det så är det ju meningen!
17.Om du skulle förändra EN sak här i världen , vad skulle du förändra?
vafan. om man säger "fred i världen" så kommer det ändå aldrig att fungera så hm. att människor respekterar varandra mer.
18.Tycker du om att dansa?
ha ha ha
19.Vad skulle dina barn heta , respektive pojke och flicka?
april, may och a
20.Skulle du nånsin kunna bo utomlands?
ja
23.Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
 först skulle jag vilja att han förklarade för mig vad pärleporten är
24.Vilka personer vill du ska svara på dom här frågorna?
hm. dom som  lider av manodepressivitet och känner sig ovanligt uppåt + att dom bör äga tre rutiga kuddar i ull


ellen kommer snart, skoj! :)
<3

jag är avslöjad

Kim: asså har du en blogg?
Jag: vadårå?
Kim: joo, men jag kom in på bloggnaukin nånting..
Jag: jahaaaaa.. nej, jag har faktiskt ingen blogg, men varför tror du den va min? Vad handlade den om?
Kim: Det stod bella och så var det en bild på dig.
ooojdå vad säger jag nu >.<
Jag: jaharå. då var det nog min blogg trots allt.
Kim: ------





sömnproblem

varje kväll tänker jag för mig själv:
Ikväll ska jag gå och lägga mig som en mycket duktig människa klockan väldigt tidigt och sova en god natts sömn. Då skulle väl Dr.Phil och alla sorters hälsomänniskor fysiskt och psykiskt bli glada.

nu är klockan fjorton minuter över tio. sent. sent. sent.

oooooch... (trumvirvlar)
godnatt!


världens värsta förolämpning

jag kallade nyss valentina för sterner


vad ska jag ta mig till???!
och framförallt, vad ska valentina ta sig till???!

faderns hemkomst


Pappa: va ere som luktar så surt???
(han stod i köket) 
Jag: Det kanske e whiskyn från igår, ha ha ha! 
Pappa: nää. det står gammal fil i kylen. 


jag försöker i alla fall >.<


"ha en fortsatt trevlig dag"

hejdär.
Dagen har tillbringats med emilia. Vi somnade efter 3 (då jag precis författat mitt något osammanhängande inlägg), imorse steg vi upp vid 11-tiden och åt frukost.

Eftersom jag och ellen hann tänka ut en del finurliga saker under våran ensamtid i köket igår så känner jag mig upprymd att ta detta nya år med storm!
Motivationen är verkligen på topp!

Under dokumentären som jag nämnde igår så vill jag minnas att vi var på en dagisgård utanför pillans hus. Ellen filmade medan jag gick runt och förklarade hur jag skulle fastna i gungor och skrämma de stackars dagisungarna. Anyway, våra planer fortskrider, och förövrigt hoppas jag att ellen kan lägga upp några smaskiga bilder från kvällen.


kyyssarpåeralla. nu tror jag minsann att jag ska äta något. (eller va tror ni)
p u s.


godkväll

Hej världen där ute i det blå.
Nu sitter jag och mili i mitt rum, vi har varit på tjejmiddag hos pillan idag, mysigt vare :)
Och jag och ellen fick tid att fundera ordentligt över det nya året.

Ni kanske känner till "nyårslöften" som brukar va typ gå ner i vikt, inte äta onyttigt, börja träna åsåvidare åsåvidare.

Här kommer min och ellens nyårslista, år 2008!


- gå upp 25 kg

- äta på Mc'Donalds minst tre gånger i veckan (helst fler)

- sluta motionera! inga promenader eller nått annat skit

- äta saker som innehåller mycket fett, socker och salt (onyttigheter helt enkelt)


ja. där har ni det. våra mål för 2008. Idag gjorde vi en dokumentär om hur det börjat med vår nya ofräscha vanor.

så där fick ni allt era hälsofreak! Vi vägrar å gå med i den årliga nu-är-det-ett-nytt-år-och-jag-ska-bli-jättejätte-fräsch-det-här-året-precis-som-jag-skulle-blivit-alla-andra-år!


no.no.no. Inte för mig och E. puss påå er gulliisar nu är det snart sovdags.

<3 


bad day

hallelåja.
är mycket, mycket trött. Idag satt vi i matsalen när jag blev så trött (eller pigg av morotsgegga) så att jag började skratta på ett äckligt hysteriskt sätt. Det värsta va att jag inte kunde sluta (; V och jag garvade åt precis allt och tillslut blev M smått irriterad.. men det va kul. För när jag väl blev seriös (mitt naturliga jag) igen så var det pga några riktiga idioter. Som jag givetvis var tvungen att skälla ut och predika för. 

Alla parvlar som har lust får väldigt gärna  skriva någa låtar/band bland mina tusentals kommentarer (: löf!
Hoppas du har det bra i vemdalen, V, söötnoewes.

Helgen som jag redan tänker på, trots att det är onsdagkväll kommer bli skoj hoppas jag. Men jag surar lite över att A,V,E och J är bortresta. menmen, får klara mig med M på fredag :) myys!
Och på lördag ska jag och mili utforska våra träningsmöjligheter på Fläskbaletten (som Linn så snyggt kallar det). Ska bli riktigt kul att vaara med mili, det var så längesen vi sågs ordentligt! Men nejnu ska jag kolla vem som vinner alla priser i Grammisgalan. trots att det gör mig ganska bored.

puuuus. /B

jag älskar mitt liv

hej igen (ellen)
ja, nu börjar jag verkligen blogga som bara den för alla intresserade. Efter att ha druckit två koppar te och kaffe (ungefär samtidigt) så berättade pappa en positiv sak, vilket kan behövas fler i min gulliga vardag.
Jo, han åker nämligen till mamma på fredag - söndag. vilket innebär tom lägenhet för mig och bror.

Därför inbjuder jag härmed, (trumvirvel) Mimmi, Emma oooch Josse till mig på fredagkväll.
jag är en människa av det slag som bara älskar att kolla på TV. speciellt serier som alla andra sätter inom kategorin "töntigt". Och vet ni vad? på fredag har Let's dance premiär! Kan knappt bärga mig alltså. (jag vet. jag borde seriöst uppsöka en tv-terapeut)

(Tyvärr Valentina, du får inte komma för att du är i Vemdalen, och du Agnes får inte komma för att du är i thailand)
Andra spekulanter får gärna lämna in en liten ansökan om att komma, men en mycket bra motivering, tack!

Förresten så har jag tänkt på en sak (amazingly), ni vet den där Kalles kaviar reklamen? Asså. Jag borde inte döma smaken kaviar/banan, men det är svårt att inte uttrycka elaka saker på ett sarkastiskt sätt om den reklamen när dom säger
- Vi looovar! Den är GOD!

, bra reklam där, verkligen lyckat och trovärdigt!

jag <3 stavan

en mycket trevlig dag då jag började skolan.

hemkunskapen gick åt till att jag och V bakade 2 (!) smöriga som vi är mycket fina bakelser.
Sen vare spanska då jag och sterner förklarade för klassen att vi varit på fest tillsammans.

Läraren: jaaha.. är ni tillsammans?
Jag: Nej, Nej, aldrig i livet!! Vi är gifta.

lektionen efter det som var engelska var det meningen att hela klassen skulle sitta lugnt och fint å läsa en bok om en tönt. Det fungerade självklart inte i min klass. Istället satt vi och planerade mitt och S bröllop. Mimmi ville vara brudnäbb (fyfaan vilket fult ord!), Valentina ska vara best man och Sebbe den heta älskaren till mig.
jag tror det kan blir riktigt bra faktiskt...

näänu ska jag hämta mitt nyykokade kaffe ^, tänkte föra nån slags hemgjord latte, men det kommer säkert smaka skit.


laaaaaaalalalaaa.. och du skulle aldrig ramla mer

ursäkta mig

mina mycket avancerade datakunskaper resulterade i ett anfall mot datorn då jag attackerade den med diverse vapen. nu sparades inlägget tre gånger.
ja , men det är ju positivt ifall man känner som palle "repetition är kunskapens moder"

ha nu ett mycket bra liv med den frasen i åtanke


TRALALALAAAAAAA

imorgon börjar skolan igen.
visst har jag duktigt berättat om mitt mycket händelserika lov?
Men imorgon är det dags att träffa en hatad klass och en äckelskola.

jagälskarmittliv, jagälskarmittliv
Idag var jag emma valentina å mimmi på tully's. asså shit jag kan lika gärna flytta in där så slipper jag gå hem. (även om det inte är särskilt långt)
viiiiiiiill åkaaa på peeaace and loove.. vill, vill, vill.
nej, jag är på ett förjäääveeligt humör pga skola. å så saknar jag agnes som är i thailand.


wiiith wooord I thoouught I'd neeveer speeakkk
GOODBYE


TRALALALAAAAAAA

imorgon börjar skolan igen.
visst har jag duktigt berättat om mitt mycket händelserika lov?
Men imorgon är det dags att träffa en hatad klass och en äckelskola.

jagälskarmittliv, jagälskarmittliv
Idag var jag emma valentina å mimmi på tully's. asså shit jag kan lika gärna flytta in där så slipper jag gå hem. (även om det inte är särskilt långt)
viiiiiiiill åkaaa på peeaace and loove.. vill, vill, vill.
nej, jag är på ett förjäääveeligt humör pga skola. å så saknar jag agnes som är i thailand.


wiiith wooord I thoouught I'd neeveer speeakkk
GOODBYE


TRALALALAAAAAAA

imorgon börjar skolan igen.
visst har jag duktigt berättat om mitt mycket händelserika lov?
Men imorgon är det dags att träffa en hatad klass och en äckelskola.

jagälskarmittliv, jagälskarmittliv
Idag var jag emma valentina å mimmi på tully's. asså shit jag kan lika gärna flytta in där så slipper jag gå hem. (även om det inte är särskilt långt)
viiiiiiiill åkaaa på peeaace and loove.. vill, vill, vill.
nej, jag är på ett förjäääveeligt humör pga skola. å så saknar jag agnes som är i thailand.


wiiith wooord I thoouught I'd neeveer speeakkk
GOODBYE


RSS 2.0